Програма "Доступні ліки": скільки часу дійсний рецепт

Програма 'Доступні ліки': час дії рецепта
Програма 'Доступні ліки': час дії рецепта

Надано рекомендації щодо отримання ліків з програми "Доступні ліки"

У Національній службі здоров'я повідомили, що особам, яким призначені ліки з програми "Доступні ліки", необхідно приймати їх безперервно. Тому, їм варто контролювати наявність ліків та своєчасно отримувати новий рецепт у разі необхідності.

Згідно з інформацією Національної служби здоров'я, тепер термін дії електронного рецепту складає:

  • - 10 календарних днів для наркотичних лікарських засобів;
  • - 30 календарних днів для ліків, що належать до програми реімбурсації "Доступні ліки";
  • - 90 календарних днів для рецептурних ліків, які пацієнт купує за власний кошт.

Відлік починається з дати створення електронного рецепту, тобто коли лікар наклеює свій електронний підпис. Тому пацієнтам на цей час достатньо йти до найближчої аптеки та отримати необхідні ліки.

Щоб знайти аптеку, яка має договір з Національною службою здоров'я, можна скористатися такими методами:

  • - звернутися до контакт-центру Національної служби здоров'я за номером 16-77. Оператор надасть інформацію про найближчу аптеку, яка відпускає ліки за потрібним напрямом;
  • - скористатися дашбордом на сайті Національної служби здоров'я: https://cutt.ly/deqODTLZ. У меню зліва оберіть свій населений пункт та потрібний напрям програми реімбурсації. Дашборд покаже аптеки, які відповідають вашому запиту, з адресами та контактними даними. Рекомендується перед візитом зателефонувати до аптеки та запитати, чи є в наявності необхідний лікарський засіб;
  • - використати чат-бот "Спитай Гриця" за посиланням https://t.me/SpytaiGrytsia_bot. Інструкції, що надає чат-бот, допоможуть визначити найближчу аптеку.

Читайте також