«Прорив» кордону в Курській області: стало відомо, яку вказівку отримали пропагандисти

Прорив в Курській області: пропагандисти отримали вказівку
Прорив в Курській області: пропагандисти отримали вказівку

Українські військові зокрема зайшли до Курської області

Але такі чутки російські пропагандисти використовують для поширення фейків про успіхи окупантів на фронті, пояснив керівник Центру протидії дезінформації при Раді нацбезпеки та оборони України Андрій Коваленко.

За його словами, російські воєнкори та пропагандисти отримали завдання “ширити новини” про “триколори на адміністративних будівлях” та “великі перемоги” російських окупантів. Коваленко підкреслив, що це лише приклад традиційної інформаційної стратегії ворога.

Раніше влада повідомляла про сильні вибухи, які чулися у містах Курської області. У результаті їх дійсності Збройні сили України проникли в Курську область РФ. Воєнкори також стверджують, що продовжуються бої на кількох ділянках державного кордону, а ЗСУ готуються до наступу, атакуючи на напрямках Николаєво-Дар'їне-Дар'їне та Суджа-Гоголівка.

Міністерство оборони Російської Федерації також заявляє, що бійці 22 окремої механізованої бригади ЗСУ напали на підрозділи російських військ на прикордонній території Курської області. За підтримки 11 танків і понад 20 бойових броньованих машин українські військові атакували позиції підрозділів прикриття державного кордону РФ.

Читайте також