«Прорив» кордону в Курській області, звільнення Князєва та Тандира. Головне за 6 серпня

Зображення затримання Князєва та Тандира
Зображення затримання Князєва та Тандира

«Напад» на Курську область, Вища Рада правосуддя звільнила Князєва та Тандира із посад суддів, Гарріс обрала свого кандидата у віцепрезиденти США. «Главком» склав добірку новин 6 серпня, щоб ви були в курсі головних подій:

Вища Рада правосуддя звільнила Князєва та Тандира із посад суддів

Вища Рада правосуддя прийняла рішення про звільнення Всеволода Князєва та Олексія Тандира із посад суддів. Князєв був суддею Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду, а Тандир є суддею Макарівського районного суду Київської області.

За даними Вищої Ради правосуддя, рішення про звільнення обох суддів було ухвалено через порушення Конституції та законодавства України.

«Напад» на Курську область

У ніч проти 6 серпня у декількох містах Курської області сталися сильні вибухи. Вибухи зареєстровані у Суджі, Кореньово, Льговському, Беловському, Курчатовському та Октябрьському районах. Початково з'явилася інформація про ракетну небезпеку, але пізніше було оголошено про атаку дронів.

Згодом повідомлено про те, що Збройні сили України здійснили наступ у Курську область Російської Федерації. Воєнні кореспонденти повідомляють, що тривають бої на ділянках державного кордону, а ЗСУ планують зростити тиск, атакуючи в районах Николаєво-Дар'їне-Дар'їне та Суджа-Гоголівка.

Міністерство оборони Російської Федерації стверджує, що підрозділи Збройних сил України, зокрема 22-а окрема механізована бригада, атакували російські підрозділи на прикордонній території Курської області. За даними Міноборони Росії, після вогневої підготовки, українські війська з 11 танками і більше 20 бойовими броньованими машинами атакували позиції російських військ на прикордонній території у селах Миколаєво-Дар'їно та Олешня.

Екскерівника Рівненського ТЦК взято під варту

Екс-керівника Рівненського Територіального центру комплектування залучено до відповідальності за перешкоджання діяльності Збройних сил України. Він також обвинувачується у вчиненні насильства, грабежу та незаконному збагаченні на суму 46 млн гривень. Екс-посадовця було взято під варту без права на внесення застави.

За попередньою інформацією, екс-керівник був затриманий 3 серпня, при цьому його підозрюють у сприянні ухилянню від мобілізації та призову до військової служби під час воєнного стану.

До нього також пред'явлені звинувачення у застосуванні насильства проти підлеглого, грабежі та незаконному збагаченні. Ці справи знаходяться на розгляді у суді.

Рада ЄС схвалила виплату Україні майже €4,2 млрд

Рада Європейського Союзу схвалила виділення Україні першого платежу у розмірі майже 4,2 млрд євро в рамках фінансового інструменту Ukraine Facility.

Рада ЄС прийшла до висновку, що Україна виконала всі необхідні умови та реформи для отримання фінансування, зокрема у сферах управління державними фінансами, управління державними підприємствами, бізнес-середовища, енергетики та розмінування.

Гарріс обрала свого кандидата у віцепрезиденти США

Кандидатка на пост президента США Камала Гарріс визначилася зі своїм кандидатом на пост віцепрезидента. Ним став губернатор штату Міннесота Тім Волз. Про це повідомляє CNN з посиланням на джерела, близькі до кампанії Гарріс.

Тім Волз є губернатором Міннесоти, він очолює Асоціацію губернаторів-демократів. Раніше він багато років працював у Конгресі, представляючи консервативний настрій сільського округу.

Читайте також