Просування ЗСУ на Курщині, новий скандал в «Охматдиті». Головне за 16 серпня

Переміщення ЗСУ на Курщині, конфлікт у «Охматдиті»
Переміщення ЗСУ на Курщині, конфлікт у «Охматдиті»

Українські військові просунулись далі на 1-3 км у Курській області, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Маємо просування на деяких напрямках на відстань від 1 до 3 кілометрів у бік противника. Вздовж всієї лінії фронту також продовжуються бої, в цілому ситуація контрольована

Уряд ухвалив зміни до постанови, щоб інтернет-провайдерам та мобільним операторам було дозволено бронювати до 100% співробітників. Для цього, підприємства повинні мати статус критично важливого та виконувати вимоги Національного центру оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій.

Благодійна організація "Благодійний фонд "Охматдит - здорове дитинство" заявила, що не планує переказувати кошти, зібрані для відбудови установи, на рахунок НДСЛ "Охматдит". Зокрема, благодійний фонд залишив у себе 378 млн грн. Генеральний директор "Охматдиту" Володимир Жовнір зазначив, що лікарня може розірвати правовідносини з фондом через недобросовісні та шахрайські дії організації.

В Україні було затримано двох очільників ТЦК на Київщині та їхнього спільника, які отримали понад $1 млн за уклонення від призову. Співробітники пропонували військовозобов'язаним допомогу в уникненні призову шляхом підробки документів. Вартість цих послуг становила $37 тис. США за одного уклонювача.

Кілька осіб напали на українських прикордонників, захопили зброю та втекли до Румунії. Втікачі були затримані румунськими правоохоронними органами.

Читайте також