Провідний британський нейрохірург приїхав до Львова плести маскувальні сітки для ЗСУ

Провідний британський нейрохірург та автор бестселера "Історії про життя, смерть і нейрохірургію" Генрі Марш опублікував фото, на якому плете маскувальні сітки у Львові.

Британець часто публікує дописи на підтримку України, закликає робити пожертви та відвідує українські міста.

Британський нейрохірург вже не вперше допомагає українцям. 3 квітня він відвідав Київ та провів лекцію для студентів-медиків.

Генрі Марш також розповідав, що його знайомі, які втратили близьких на війні, проти переговорів з РФ: "Усі, кого я знаю в Україні, втратили чоловіків, синів чи друзів, і цьому не видно кінця. Але я не думаю, що хтось із моїх знайомих бачить сенс у переговорах з росіянами. Вони залишаються цілковито рішучими".

Починаючи з 1992, Марш співпрацює з нейрохірургами пострадянських країн, головним чином в Україні. Першим в Україні зробив операцію з невралгії трійчастого нерва.

Взимку 2013-2014 був на Майдані в Києві під час Революції Гідності. Неодноразово приїжджає до Львова, де надає безоплатні консультації у нейрохірургічному відділені Дитячої клінічної лікарні, а також виступає в українських вишах із лекціями.

Нагадаємо, іноземець допомагає ЗСУ на патріотичному таксі.

Демір Мерт – громадянин Туреччини, який лишився у Львові, аби підтримувати українців під час війни.

До слова, мер норвезького міста приїхав на велосипеді до Тернопільщини задля ЗСУ (фото, відео).