Пункти закриють: на українців в Ірландії чекають суттєві зміни, кого торкнеться

Нові закони в Ірландії
Нові закони в Ірландії

В Ірландії закривають частину пунктів прийому українських біженців.

Згідно з повідомленням департаменту інтеграції ірландського уряду, незабаром в Ірландії буде закрито значну кількість центрів, які надають житло біженцям з України.

Це станеться внаслідок введення нової політики, згідно з якою житло надається лише на 90 днів особам, які потребують тимчасового притулку. Багато біженців вже залишають житло, щоб знайти власне. Тому департамент намагається раціоналізувати житловий фонд для тимчасових притулків.

Українські біженці в Ірландії / Фото: Mazur / cbcew.org.uk

"90-денна політика означає, що особам, які прибули з 14 березня, не буде надано житло на більш тривалий термін, і люди також щодня покидають наші центри, щоб знайти своє житло", - розповів представник департаменту.

Глава уряду Ірландії Саймон Гарріс повідомив, що незабаром дії майже 70 контрактів на розміщення українських біженців будуть зупинені. Деякі готелі та громадські об'єкти, які використовувалися як житло для біженців, знову стануть доступні для місцевого використання.

Варто зауважити, що в останні місяці ірландський уряд впроваджував суворіші правила щодо соціальної допомоги для українців.

Нагадаємо, у одній з країн ЄС розглядають можливість зменшення виплат українським біженцям в шість разів.

Читайте також