«Путін кинув своїх людей». Жителька Курщини поскаржилася ЗСУ українською мовою

Путін відмовив чернігівцям: жителька Курщини розповіла ЗСУ про свої проблеми українською мовою
Путін відмовив чернігівцям: жителька Курщини розповіла ЗСУ про свої проблеми українською мовою

Українські військові зустрілися з україномовною мешканкою Курщини, яка розповіла, що російські війська покинули їх і диктатор Путін абсолютно байдужий до населення РФ. Відповідну зустріч опублікували в батальйоні "Нахтіґаль".

Один з бійців запитав жительку Курської області, що говорять російські журналісти про війну в Україні. Вона відповіла, що ЗМІ постійно брешуть.

"Я тільки головою киваю і думаю "брешіть, брешіть"", - сказала жінка.

Також мешканка Курщини заявила, що російські війська їх покинули, а Путін тільки говорить по телевізору.

"Потрібно, щоб в якусь сторону воно перехилялося, а то він говорить грамотно по телевізору", - сказала жителька, висловлюючи свою думку щодо ситуації в Курській області.

Бійці батальйону "Нахтіґаль" опублікували розмову з мешканками Курської області Росії. У відео дві жінки спілкуються з українськими військовими українською мовою.

Президент Зеленський провів нараду щодо ситуації в Курській області РФ, де обговорювалося створення військових комендатур.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що створення військових комендатур в Курській області потрібне для надання гуманітарної допомоги місцевим жителям. Міністерство з питань реінтеграції також відкрило гарячу лінію для жителів Курської області, які потребують допомоги або хочуть евакуюватися в Україну.

Читайте також