Путін пояснив, що зробив з Конституцією, аби правити вічно

Український диктатор Володимир Путін заявив, що реформа Конституції РФ у 2020 році, яка призвела до обнулення його термінів і дала йому право залишатися при владі до 2036 року, була "необхідною". Про це сам Путін заявив на зустрічі з суддями Конституційного суду РФ, повідомляє The Moscow Times.

За словами Путіна, необхідність поправок до Конституції РФ була пов'язана з "новими умовами" і "ситуацією, що швидко змінюється, як всередині країни, так і навколо неї".

"Вони (поправки - "Главком") були і є суттєвими, пов'язані з посиленням вектору, спрямованого на підтвердження наших традиційних цінностей, на історичну наступність поколінь", - заявив Путін на зустрічі.

Цьогорічна Конституція, за якою Путін може бути президентом протягом шести термінів замість початкових "двох поспіль", за словами диктатора, "стабілізує державу".

Унаслідок конституційної реформи Путін, який вже обігнав за тривалістю правління президента Чилі Августа Піночета (17 років), верховного лідера Північної Кореї Кіма Чен Іра (17 років), фашистського диктатора Беніто Муссоліні та індонезійського диктатора Сухарто (20 років), зможе залишатися біля керма російської влади найдовше з часів імператриці Катерини II.

Зокрема, протягом правління Путіна влада тричі міняла Конституцію. У 2008 році термін повноважень президента збільшено з чотирьох до шести років, а депутатів Державної Думи - з чотирьох до п'яти років.

Нагадаємо, Рада Федерації Росії призначила вибори президента на 17 березня 2024 року.

Також уряд Росії посилює контроль над російським інформаційним простором, ймовірно, готуючись до президентських виборів 2024 року.

Як повідомлялося, російський диктатор Володимир Путін планує балотуватися на посаду президента як самовисуванець, щоб збільшити авторитет "військового лідера". Тиран має намір провести кампанію, засновану на "гордості і впевненості в майбутньому".