Путін спростив процес набуття громадянства: новий указ диктатора

Путін дозволив українцям отримати громадянство РФ у спрощеному порядку

Російський президент Володимир Путін випустив указ, за яким українці можуть отримати громадянство РФ без обмежень. Вже не потрібно проживати в Росії певну кількість років або знати мову, історію та закони країни. За цим указом громадяни Криму, а також інші регіони, можуть стати громадянами РФ.

Окрім того, Путін дозволив видачу паспортів іноземним військовим, які уклали контракт з Міноборони РФ. Такі контракти повинні бути на мінімальний термін 1 рік. Попереднім випускникам схожого указу знадобилося чекати три місяці на отримання громадянства, тепер цей термін зменшено до одного місяця.

Також зазначимо, що російські окупанти намагаються підкупити пенсіонерів на тимчасово окупованих територіях України, щоб змусити їх прийняти громадянство РФ. У той же час, власників українських паспортів, які проживають на цих територіях, погрожують звільненням з роботи.

Росія мобілізувала понад 100 тис. українців на фронт

З початку вторгнення Росії на тимчасово окупованих територіях України, Росія мобілізувала та направила на фронт більше 100 тис. українців. Найбільше обернули виклик в обласних, районних центрах та шахтарських населених пунктах. Про це заявив полковник Євген Сасько, начальник управління стратегічних комунікацій апарату Головнокомандувача Збройних сил.