Путін ставить на Трампа і "втому" від війни: як РФ намагається переграти США у питанні України

Путін і Трамп на зустрічі
Путін і Трамп на зустрічі

Російський диктатор стратегічно використовує внутрішньополітичні проблеми США для ослаблення підтримки України з боку американського президента Джо Байдена.

The New York Times наголошує, що політична криза та внутрішній розкол у Сполучених Штатах можуть допомогти Володимиру Путіну досягти своїх цілей.

Байден опинився у складній ситуації, так як його демократичні партійці закликають його відмовитися від участі у президентських перегонах, поки як його опонентом Дональдом Трампом лідирує в опитуваннях громадської думки. Трамп також обрав свого кандидата віце-президента, який критикує американську допомогу Києву.

"Загалом, дуга американської зовнішньої політики, можливо, наближається до очікувань Путіна: світогляд, орієнтований усередину США. І це лише питання часу, коли Вашингтон відмовиться від Києва, як, за словами його критиків, він зрікся Афганістану 2021 року"

Опитування громадської думки показують, що більшість американців підтримують допомогу Україні, але це питання не є головним пріоритетом для виборців. Лише 23% респондентів вважають підтримку України головним пріоритетом зовнішньої політики США.

Російські експерти вважають, що покращення відносин між Росією та США неправдоподібне, незалежно від результатів президентських виборів. Вони побоюються непередбачуваності Трампа та його команди.

Катерина Мур, російсько-американська оглядачка з Вашингтона, відзначає, що інтереси обох країн відрізняються, що створює складність у відносинах та геополітичні пріоритети.

Читайте також