Путін віддав наказ на килимові бомбардування у Курській області: що кажуть ЗСУ

Бомбардування на Курській області
Бомбардування на Курській області

За фото, опублікованому в мережі, Володимир Путін віддав наказ на килимові бомбардування Курської області. Про це заявив голова ради резервістів Сухопутних військ України Іван Тимочко у програмі "Київ24".

"Чув інформацію, що вони пробували проводити масовані удари. Результату ще офіційного від нас немає. Те, що з'явилося на картах, – настільки суперечливе, що мені складно оцінити реальність на цьому напрямку. Думаю, що сьогодні-завтра в нас буде більш детальна інформація", – сказав він.

За словами військових, килимові бомбардування РФ на їхній території – це "проба сил".

"Те, що кажуть наші побратими з цього напрямку, то Путін зважився на те, що ми у більшості розуміли, але вважали абсолютно нелогічним, – килимові бомбардування Курщини", – сказав речник.

Тимочко додав, що Росія нарощує свої сили, щоб провести "масштабну операцію з метою витіснення українських сил".

Раніше повідомлялося, що російські сили мають намір витіснити українські війська з Курської області до того, як погані погодні умови ускладнять бойові дії.

Українські офіційні особи зазначали, що РФ активізує наступальні операції в Україні перед настанням дощового сезону.

Цілком імовірно, що цей російський оперативний план також поширюється на відвоювання Курської області. Декілька російських джерел повідомили про початок періоду обмеженої багнистості місцевості з 11 жовтня.

Росія перекинула близько 50 тис. військових у Курську область, послабивши свої позиції на фронті в Україні. Також вони постійно атакують українців.

Нагадаємо, 12 жовтня в російському місті Курчатов стався сильний вибух. За попередніми даними, вибух стався в результаті удару безпілотників, що призвело до детонації боєприпасів неподалік від Курської АЕС.

Читайте також