Рада ліквідує КРАІЛ. Азартний регулятор озвучив своє бачення

Рада ліквідує КРАІЛ. Азартний регулятор бачить зміни
Рада ліквідує КРАІЛ. Азартний регулятор бачить зміни

Законопроєкт №9256-д, який було ухвалено у першому читанні, передбачає створення нового держоргану для організації та проведення азартних ігор. За словами керівника парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей припинить своє існування після прийняття цього закону.

Голова Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) Іван Рудий, в інтерв'ю для "Главкома", заявив, що законопроєкт №9256-д не передбачає ліквідації азартного регулятора. Він пояснив, що згідно з цим законопроєктом буде створено інший орган або органи, які стануть наступниками КРАІЛ.

"Заміна КРАІЛ новим органом потребуватиме перехідного періоду протягом шести місяців. Варто зазначити, що забезпечення державного регулювання будь-якої сфери є складним механізмом. Три роки діяльності державного органу є недостатнім строком для оцінки його ефективності порівняно з іншими центральними органами виконавчої влади. Незважаючи на законодавчу ініціативу, КРАІЛ продовжує обов'язки, надані йому повноваженнями", - зазначив голова КРАІЛ.

Крім цього, голова КРАІЛ Іван Рудий вважає, що для повноцінного запровадження рішення Ради національної безпеки і оборони щодо протидії ігровій залежності військовослужбовців необхідно внести зміни до законодавства. Він висловив свою думку у інтерв'ю "Главкому".

Читайте також