Ракетна атака на Україну, вибухи у Росії: головне за ніч

Масштабна повітряна тривога в Україні. Росіяни атакували ракетами Дніпропетровщину. Дрон знову атакував навчальний центр Запорізької атомної електростанції. США обмежили пересування очільника МЗС Ірану, який прибув із візитом до Нью-Йорку. У Білгороді лунали вибухи. Трамп зібрав на $75 млн менше на свою президентську кампанію, аніж Байден. «Главком» зібрав головні новини ночі проти 17 квітня, щоб ви були в курсі подій. 

Масштабна повітряна тривога в Україні

О 06:14 відбувся відбій масштабної повітряної тривоги в Україні. Тривога тривала понад годину. 

Під час повітряної тривоги у Дніпрі та Одесі пролунали вибухи. Внаслідок атаки на Дніпро є влучання у житловий будинок. Офіційної інформації щодо руйнувань та жертв немає. Пишуть про задимлення в декількох районах міста.

Росіяни атакували ракетами Дніпропетровщину

Зранку, 19 квітня, Росія атакувала ракетами Дніпро та Криворіжжя. Внаслідок чого є шестеро поранених людей та одна загибла жінка. Повідомив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Лисак зазначив, що у  Дніпрі горить п'ятиповерхівка. Вона частково зруйнована. Під завалами можуть бути люди. Попередньо відомо про шестеро постраждалих.

«На Криворіжжі пошкоджений  інфраструктурний об'єкт. Є руйнування й на Синельниківщині. Там загинула жінка», – повідомив очільник ОВА.

Сергій Лисак наголосив, що повітряна тривога на Дніпропетровщині продовжується. 

Дрон знову атакував навчальний центр ЗАЕС

Зранку 18 квітня дрон атакував навчальний центр Запорізької атомної електростанції. Про це повідомляє пресслужба Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ).

Повідомляється, що обійшлося без пошкоджень та людських жертв.

Представники моніторингу, які знаходяться на ЗАЕС, почули вибух о 10:35 ранку. Однак їм було відмовлено в доступі до навчального центру де ймовірно був вибух, для оцінки масштабів інциденту.

«Це вже третя відома атака на тренувальний центр за останній час, ще два подібних інциденти трапилися минулого тижня. На ЗАЕС повідомили команді МАГАТЕ, яка перебуває на об'єкті, що сьогоднішній дрон було «нейтралізовано», не уточнивши подробиць», – йдеться у повідомленні.

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі зазначив, що досі удари безпілотників не ставили під загрозу ядерну безпеку на об'єкті. Але ці безрозсудні атаки повинні бути негайно припинені.

США обмежили пересування очільника МЗС Ірану, який прибув із візитом до Нью-Йорку

Міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амір Абдоллахіан, який прибув до Нью-Йорка для участі в заходах ООН, разом із делегацією не може пересуватися американською територією, окрім як кількома кварталами навколо об’єктів ООН та аеропорту. Це підтвердив у четвер під час пресбрифінгу заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, пише Укрінформ.

«Сполучені Штати ввели додаткові обмеження на поїздки для делегації на чолі з міністром закордонних справ Ірану Хосейном Аміром Абдоллахіаном, який перебуває в Нью-Йорку для зустрічей в ООН», – сказав представник Держдепу.

Ведант Пател зазначив, що обмеження дозволяють делегації пересуватися лише в радіусі двох кварталів від району штаб-квартири ООН, представництва Ірану при ООН та резиденції постійного представника Ірану при ООН, а також на шляху до міжнародного аеропорту імені Джона Кеннеді.

«Ми серйозно ставимося до своїх зобов’язань приймаючої сторони ООН, а також надалі стурбовані дестабілізуючою діяльністю Ірану та підтримкою ним тероризму», – повідомив політик.

Заступник речника Держдепартаменту США наголосив, що американська сторона продовжить чітко роз’яснювати Ірану необхідність деескалації та припинення його безрозсудної поведінки.

У Білгороді лунали вибухи

У ніч проти 19 квітня у Білгороді, Росія, було оголошено ракетну загрозу. Згодом пролунала серія вибухів. Про це повідомляє губернатор Білгородської області В'ячеслава Гладков та російські пабліки.

Гладков об 23:00 (за місцевим часом) 17 квітня написав, що було запущено сирену ракетної небезпеки у Білгороді та районі. Через 15 хвилин губернатор заявив про скасування такої небезпеки.

Російські пабліки повідомляють, що уламок снаряда пробив кришу автомобіля та пошкодив його салон.

Telegram-канали розповідали про численні вибухи як у самому Білгороді, так і в області, зокрема і в районі Шебекіно. Місцеві жителі повідомляли про понад десять вибухів.

Трамп зібрав на $75 млн менше на свою президентську кампанію, аніж Байден

Експрезидент США Дональд Трамп відстає від президента Джо Байдена на $75 млн у грошових перегонах через скорочення донорської бази. Про це повідомляє  Financial Times. 

Видання зазначає, що Дональд Трамп зібрав на $75 млн менше на свою президентську кампанію, аніж Джо Байден,