Ракетний удар по гіпермаркету у Харкові: всередині могли перебувати понад 200 людей

Вибух у гіпермаркеті: жертв може бути багато
Вибух у гіпермаркеті: жертв може бути багато

Росія сьогодні здійснила напад на будівельний гіпермаркет в Харкові, який міг бути зайнятий більш ніж 200 людьми. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Усі служби вже на місці надають допомогу - рятування людей і ліквідація пожежі, яка охопила приміщення площею 10 тисяч квадратних метрів. Є загиблі і поранені», - заявив президент.

За словами Зеленського, якби Україна мала достатньо протиповітряної оборони і бойової авіації, такі атаки з боку Росії стали б неможливими.

« І саме тому ми звертаємося до всіх лідерів, до всіх держав: нам потрібне значне посилення протиповітряної оборони і засобів для знищення російських терористів. Ми закликаємо світ: дайте нам протиповітряну оборону, врятуйте життя. Вся несприйнятість вирішального рішення - це втрата наших людей», - зазначив президент.

За повідомленнями міського голови Ігоря Терехова, єблизно 15 працівників магазину "Епіцентр" не можуть установити зв'язок.

За інформацією міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, станом на 17:30 є дві загиблих і 24 поранених.

«Гасіння ускладнюється наявністю великої кількості легкозаймистих матеріалів і можливим поширенням пожежі на суміжні складські приміщення. Існує постійна загроза нових обстрілів», - повідомив Клименко.

Нагадуємо, що після ракетного удару російський окупант зруйнував майстерню освітнього закладу та вченого корпусу ліцею в Харкові. Також постраждали десятки автомобілів, супермаркет та декілька житлових будинків.

Зауважимо, що ввечері 23 травня Росія знову вражає Харків. У місті пролунала серія вибухів.

Читайте також