Ракетний удар по Харкову: є загиблі та поранені (оновлено)

Окупанти атакували Шевченківський район Харкова

Олег Синєгубов, глава Харківської обласної військової адміністрації, повідомив, що окупанти здійснили два удари по Шевченківському району міста, які призвели до пошкодження громадських будівель та інфраструктури.

Мер Харкова Ігор Терехов заявив, що атаки були спрямовані на житловий мікрорайон, внаслідок чого були пошкоджені багатоквартирні будинки. Наразі відомо про одну загиблу особу та шестеро поранених, з яких двоє перебувають у важкому стані. Спізніше було повідомлено про 12 поранених, серед яких четверо дітей.

Кількість поранених в Харкові зросла до 16. Пошкоджено п'ятиповерхові будинки, в яких проживали мешканці, а також інститут невідкладної хірургії. Рятувальна служба продовжує обходити квартири у постраждалих будинках та шукає тих, хто потребує допомоги, повідомив мер Харкова.

Олександр Фільчаков, керівник Харківської обласної прокуратури, зазначив, що атака пошкодила приблизно 10 цивільних та адміністративних будівель, включаючи дошкільний навчальний заклад та школу. Наймолодшій постраждалій дитині всього лише три місяці.

На місці атаки оперативно працюють відповідні служби. Раніше сьогодні місцеві мешканці почули кілька вибухів, які стали першими авіаударами у Харкові з 2022 року. Очевидно, російському диктаторові Володимиру Путіну важливо захопити Харків.

Вночі на 22 березня російські війська здійснили атаки на Харків, випустивши більше 15 ракет і нанісши удари по енергетичних об'єктах. Місто було повністю позбавлене електроенергії. Вчора ввечері було зафіксовано "приліт" після вибуху в одному з районів, що прогримів до оголошення повітряної тривоги.

Український генерал раніше розповів про заходи для зменшення кількості ракетних ударів по Харківщині.