Ракетний удар по Харкову: є загиблі та поранені (оновлено)

Окупанти обстріляли Харків: є загиблі і поранені

Окупанти завдали два удари по Шевченківському району Харкова. Про це повідомив глава Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За словами очільника ОВА, внаслідок російської атаки пошкоджено цивільну житлову інфраструктуру.

Ігор Терехов, мер Харкова, заявив, що росіяни обстріляли житловий мікрорайон Харкова з багатоквартирних будинків. Наразі вже відомо про одного загиблого та шестеро поранених, з яких двоє у важкому стані. Кількість поранених згодом зросла до 16-ти. Чотири з постраждалих - діти.

«Сильно пошкоджені пʼятиповерхові будинки, де жили люди. Також постраждав інститут невідкладної хірургії. Обхід квартир у постраждалих будинках триває. Шукаємо тих, хто потребує допомоги», – додав він.

Керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков повідомив, що атака призвела до пошкодження біля 10 цивільних та адміністративних будівель, включаючи дошкільний навчальний заклад та школу. Серед постраждалих є і тримісячна дитина.

На місці обстрілу працюють відповідні служби. Президент Володимир Зеленський повідомив, що щонайменше 19 людей постраждали внаслідок російської атаки по Харкову.

Раніше в Харкові прозвучали кілька вибухів, що стали першими авіабомбами, які позадували з 2022-го року. Пошкоджено щонайменше 14 багатоповерхівок. Відомо, що російський диктатор Володимир Путін націлився на Харків. Український генерал дає поради, як зменшити кількість ракетних ударів по Харківщині.