Ракетний удар по Харкову та відкриття нового напрямку фронту. Головне за 27 березня

Окупанти нанесли два удари по Харкову, що може призвести до розширення фронту бойових дій. Президент Зеленський здійснив робочу поїздку на Сумщину. Інформацію про ці та інші новини ви знайдете нижче.

Ракетний удар по Харкову: є жертви та поранені

Шевченківський район Харкова був обстріляний з ракетних систем. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. За його словами, російські атаки призвели до значних руйнувань житлових будинків та Інституту невідкладної хірургії. Шукають поранених та надають їм допомогу.

РФ може розпочати новий наступальний напрямок фронту

Заступник командира 3-ї штурмової бригади Максим Жорін вважає, що вже цього року окупанти можуть розпочати новий активний напрямок фронту, окрім вже контрольованого Авдіївського. Жорін вважає, що ворогу буде достатньо особового складу та техніки для цього.

Зеленський відвідав Сумщину

Під час своєї робочої поїздки на Сумщину, президент Володимир Зеленський нагородив поранених воїнів, які перебувають в лікарні. Вручив пораненим захисникам України державні нагороди та оглянув реабілітаційне обладнання.

Telegram завдає шкоди та загрожує національній безпеці

Голова Головного управління розвідки Кирило Буданов під час форуму Kyiv Stratcom Forum 2024 довів, що Telegram становить проблему для національної безпеки та завдає руйнівного ефекту всередині країни. За його словами, хоча Telegram може бути корисним для інформування людей на окупованих територіях, він великою мірою завдає шкоди Україні.

Мобілізаційний законопроєкт: нововведення

Міністерство оборони України повідомило про обов'язкову базову військову службу з 18 років замість строкової. Про мобілізацію з 18 років не йдеться. Поставлено крапку в питанні зменшення мобілізаційного віку. Запровадження обов'язкової базової служби для молодих людей від 18 років є головним нововведенням мобілізаційного законопроєкту № 10449.

Читайте також:

  • Повітряні сили повідомили, чим збивають ворожі «Циркони»
  • Посол звернувся до українських біженців у Німеччині з пропозицією
  • Мобілізація: кого з чоловіків дозволено примусово доставляти до ТЦК
  • Вірменія відмовилася засудити теракт в Підмосков'ї
  • Відомий український письменник та блогер мобілізувався до лав ЗСУ