Ракетний удар по Одесі: загинули ексзаступник мера та командир батальйону «Цунамі»

Унаслідок російського ракетного удару по Одесі загинуло 19 осіб. Цією трагедією стали жертвами колишній заступник мера Одеси Сергій Тетюхін та командир батальйону "Цунамі" Олександр Гостіщев. Про це повідомили голова Одеської районної ради Віталій Барвіненко та депутат міськради Андрій Вагапов на своїх сторінках у Facebook.

Олександр Гостіщев

Олександр Гостіщев, 41 рік, народився в Дніпрі. Він очолював Жовківське відділення поліції Львівщини з 2015 по 2017 роки. Це призначення було супроводжене скандалом, оскільки вважалося, що його призначення було результатом впливу його товариша з АТО, народного депутата Володимира Парасюка.

У 2017 році Олександра Гостіщева призначили керівником управління патрульної поліції Луганщини. Пізніше він очолював патрульну поліцію Одеської області, а потім став заступником начальника Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Олександр Гостіщев брав участь в АТО і в 2022 році став командиром батальйону поліції особливого призначення "Цунамі".

Сергій Тетюхін

Сергій Тетюхін покинув міську раду восени 2023 року і вступив на службу до ЗСУ. В міській раді він працював спочатку директором департаменту економічного розвитку, потім очолював департамент транспорту, далі був заступником міського голови, а з травня 2023 року - першим заступником мера.

"Він був професіоналом, порядним і моральною людиною, талановитим керівником і справжнім патріотом України. Сергій Тетюхін вніс великий вклад у розвиток транспортної інфраструктури міста, оптимізацію міського простору і розвиток міжнародного співробітництва", - повідомила Одеська міська рада.

Також місцеві ЗМІ повідомляють, що внаслідок удару по Одесі загинув Дмитро Абраменко, колишній начальник управління превентивної діяльності Нацполіції в Одеській області та заступник начальника ГУНП Одещини. Він також приєднався до батальйону "Цунамі".

Сьогодні, 15 березня, російські окупанти здійснили ракетний удар по Одесі, що призвело до багатьох постраждалих.

Згодом виявилося, що російські окупанти використали балістичні ракети "Іскандер-М" для атаки на Одесу. Ці ракети були запущені з тимчасово окупованого Криму.

О 16:54 міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що кількість постраждалих внаслідок російського терористичного удару по Одесі збільшилася. Наразі відомо про 73 поранених. Серед загиблих є також представники Національної поліції.

Близько 16:20 голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив про нові загиблі. В результаті російського удару загалом загинуло 16 осіб.

Наразі триває 751-ша доба повномасштабної війни Росії проти України. За минулу добу відбулося 76 бойових зіткнень.

Російські окупанти здійснили 16 ракетних і 130 авіаційних ударів, а також здійснили 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню проти позицій наших військ та населених пунктів. Внаслідок цих терористичних атак російського війська, на жаль, є загиблі і поранені серед цивільного населення.

Російські окупанти також на початку ночі здійснили атаку на Україну за допомогою 27 безпілотників типу Shahed. Українська протиповітряна оборона знищила всі ударні безпілотники.