Ракетний удар по Полтаві: оголошено збір крові для поранених (оновлено)

Полтавська ракетна атака: збір крові для поранених
Полтавська ракетна атака: збір крові для поранених

Російські загарбники обстріляли Полтаву

На Полтаву був проведений ракетний удар з боку російських загарбників, що забрав життя десятків осіб та залишив десятки поранених. Телеграм-канали оприлюднили відео з місця події, свідчачи про велику кількість жертв і поранених.

Згідно з офіційною інформацією, яку оприлюднив президент Зеленський, наразі відомо про 41 загиблого та понад 180 поранених.

Очевидці, з якими спілкувався "Главком", розповідають про те, що внаслідок удару постраждало військове училище зв'язку на північно-західній частині міста. Свідки стверджують, що ракети влучили безпосередньо в училище. Цей удар був надзвичайно потужним і його можна було почути навіть у середмісті.

В місцевих телеграм-каналах оголошений терміновий збір крові всіх груп. Полтавська станція переливання крові звернулась до містян із закликом здавати кров.

Крім того, відповідно до інформації каналів, було створено оперативний штаб для ліквідації наслідків обстрілу у Полтаві. Попередньо відомо, що понад 10 житлових будинків отримали пошкодження. У роботі відновлення постраждалих будинків беруть участь 30 комунальних працівників та 10 одиниць техніки. Також діють інші відповідні спецслужби.

Народна депутатка Мар'яна Безугла висловила свою думку щодо події, натякаючи, що на майданчику об'єкту, який став мішенню, відбувалося шикування. "Полтава. Шикування в 128 бригаді нічого не навчило, ніхто не покараний, Залужний, Сирський, Павлюк все тоді "порішали". Ми маємо повторення і повторення трагедій. Де межа?" - написала депутатка.

Оновлено о 14:20. Начальник Полтавської ОВА підтвердив факт обстрілу Полтави.

Глава регіону заявив: "Сьогодні страшний день для Полтавщини. З огляду на питання безпеки, деталі не розголошуються. Усі необхідні служби працюють на місці. Координовані дії рятувальників та медиків дозволили врятувати багато життів. Багато полтавців стали донорами, допомагаючи пораненим. Наразі у наявності все необхідне для переливання крові. Донором можна стати в будь-який день протягом тижня. Щиро співчуваю всім родинам, які втратили своїх близьких",

Нагадаємо, що сьогодні приблизно о 9:10 на Полтавщині прогриміли два вибухи під час повітряної тривоги. Повітряні сили ЗСУ повідомили про ракету, яка летіла у бік міста.

Читайте також