Ракетний удар РФ по Львову та відставки міністрів. Головне за 4 вересня

Ракетний удар РФ по Львову та відставки міністрів.
Ракетний удар РФ по Львову та відставки міністрів.

Росія здійснила ракетний удар по історичній частині міста Львова. Рада відправила у відставку чотирьох міністрів. Україна та Ірландія уклали двосторонню безпекову угоду. Німеччина замовила для України 17 систем протиповітряної оборони Iris-T. «Главком» зібрав головні новини 3 вересня, аби ви були в курсі подій.

Ракетний удар по Львову: що відомо на вечір 4 вересня

У Львові 4 вересня під час повітряної тривоги сталася серія вибухів. У результаті ракетного удару є загиблі та поранені. Інформацію про це надала Андрій Садовий, мер міста Львова. Він повідомив, що загинуло семеро людей, з них троє - діти. Також наслідки удару помітні в пошкодженнях 50 будинків, більшість з яких знаходиться у центрі міста. Крім того, постраждав обласний Центр спортивної медицини і реабілітації. Доля Ярослава Базилевича також стала горішою, його дружина та троє доньок загинули у результаті ракетного удару.

Одна дитина, семирічна дівчинка, загинула внаслідок удару. Пошуково-рятувальні роботи в Львові завершено, офіційно підтверджено загибель однієї дитини.

Рада відправила у відставку чотирьох міністрів

Верховна Рада проголосувала за відставку Дениса Малюськи, міністра юстиції з 249 голосами на підтримку. Руслан Стрільець, голова міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, також був відправлений у відставку за підтримкою 244 депутатів. Ольга Стефанішина, віце-прем'єр-міністр з питань євроінтеграції, також подала у відставку, її рішення підтримали 241 народний депутат. Також Олександр Камишин був відставлений з посади голови Мінстратпром за підтримки 243 народних депутатів.

Абсолютно всі визначені завдання нашої Курської операції реалізуються, – президент

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що українська Курська операція успішно виконує всі поставлені завдання. Він підкреслив, що це досягнення великий вклад кожного військового, який бере участь у цій операції. Зеленський також наголосив, що українська Курська операція продовжує бути найбільшим допомогом у вирішенні конфлікту із боку України.

Шольц анонсував передачу Україні ще 17 систем ППО Iris-T

Канцлер Німеччини Олаф Шольц оголосив, що Німеччина замовила ще 22 системи протиповітряної оборони Iris-T у компанії Diehl Defence GmbH & Co. KG. З них 17 будуть передані Україні. Шольц також повідомив, що попередні 7 систем Iris-T, які були передані Україні, допомогли збити понад 250 російських ракет та безпілотників. Ще 4 системи будуть передані до кінця року, а решта - наступного року.

Україна та Ірландія уклали двосторонню безпекову угоду

Володимир Зеленський і Саймон Гарріс, президент України та прем'єр-міністр Ірландії, підписали Угоду про підтримку та співробітництво між двома країнами. Згідно з угодою, Ірландія надасть додаткову фінансову підтримку Україні на необхідні потреби. Крім того, Ірландія також надасть Україні системи розмінування та обладнання для знешкодження вибухонебезпечних предметів. 

Читайте також