Ранковий обстріл РФ: ЗСУ повідомили про складну тактику та траєкторію руху ракет

Російські загарбники вчинили новий атаки на Україну

Сьогодні зранку російські загарбники знову обстріляли Україну. Вони застосували складну тактику та траєкторію руху ракет, використовуючи територію тимчасово окупованих територій. Про це повідомила речниця Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

Запитання щодо тактики атаки було задано речниці. Вона пояснила, що сценарій атак не новий і росіяни намагаються розвіяти налаштування систем протиповітряної оборони. Ракетні удари виконуються з різних напрямків і з різних видів озброєння для максимального ухилення від ударів протиповітряної оборони.

Сценарій не новий, просто ми тяжіємо до якихось зачіпок і намагаємося чисто психологічно переконати себе, що контролюємо ситуацію. Насправді ворог може завдавати ракетних ударів без домішування туди дронів. Така тактика не нова, вона просто використовується ворогом з певною послідовністю чергувань для того, щоб трошки розвіяти налаштування систем протиповітряної оборони - зазначила Наталія Гуменюк.

Росіяни готувалися до цього ракетного удару довго, від останньої атаки 7 лютого.

Ворог використовує територію тимчасово окупованих України для обходу систем протиповітряної оборони. Вони враховують, що протягом маршруту прямування ракет їх спостерігає протиповітряна оборона, тому намагаються використовувати тимчасово окуповані території.

У ніч на 15 лютого російські загарбники знову атакували Україну. Протиповітряна оборона знищила 13 ракет з 26, які були запущені росіянами.

Триває 722-га доба повномасштабної війни Росії проти України. За минулу добу відбулося 83 бойових зіткнення. Загалом ворог завдав 4 ракетних та 106 авіаційних ударів. Російські терористичні атаки призвели до поранених та загиблих серед цивільного населення та значних руйнувань.