Рятувальники назвали кількість людей, що загинули від російських мін в Україні

Кількість загиблих від мін в Україні
Кількість загиблих від мін в Україні

В Україні загинуло вже 303 людини від вибухонебезпечних предметів

В Україні від початку війни з Росією загинуло 303 людини від вибухонебезпечних предметів, з них 15 дітей. Цю статистику оголосив заступник директора Департаменту заходів протимінної діяльності Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Рева.

За його словами, 703 особи постраждали, а 303 людини загинули від вибухових предметів. Диспетчерська Національного органу з питань протимінної діяльності, описує таку інформацію. Серед загиблих є і 15 дітей.

З метою запобігання травматизму і загибелі через вибухонебезпечні предмети Державна служба з надзвичайних ситуацій проводить інструктажі та інформаційні кампанії серед населення. Вони максимально підвищують свідомість людей щодо мінної небезпеки.

За словами Сергія Реви, вже було проведено понад 42 тисячі заходів, які охопили близько 1,5 мільйонів людей. Також існують мобільні класи безпеки, кількість яких наразі становить 15.

Харківщина, Донеччина, Херсонщина, а також в меншому обсязі Миколаївщина – найбільш забруднені вибухонебезпечними предметами області. В Миколаївській області рятувальники активно розміновують сільгоспугіддя та критичну інфраструктуру за потреби.

За словами Реви, ця робота є постійною і триватиме доти, доки останній вибухонебезпечний предмет не буде знешкоджений рятувальниками.

Також слід відзначити, що інформація про мінування берегів Тиси, яка поширюється в соціальних мережах, не є правдою. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Читайте також