Рейтинги Гарріс і Трампа зрівнялись за два місяці до виборів - опитування NYT

Графіки рейтингів Гарріс і Трампа
Графіки рейтингів Гарріс і Трампа

За опитуванням The New York Times та Сієнського коледжу, колишньому президенту США Дональду Трампу та віцепрезидентці Камалі Гарріс цілком приблизно однаковий загальнонаціональний рейтинг за трохи більш ніж вісім тижнів до дня президентських виборів.

Опитування показало, що рейтинги Гарріс та Трампа майже не змінилися порівняно з попереднім опитуванням влітку. У даному опитуванні 48% опитаних підтримують Гарріс, а 47% - Трампа.

При аналізі так званих ключових штатів, різниця між двома кандидатами є майже незначною та вписується у межі статистичної похибки.

Гарріс має перевагу у Вісконсині (50% проти 47% у Трампа), Мічигані (49% проти 47%) та Пенсильванії (49% проти 48%). Але вона має однакову підтримку з Трампом у Неваді, Джорджії, Північній Кароліні та Аризоні, де обидва кандидата отримали 48% голосів.

За даними NYT, Гарріс стала перед викликом утримати підтримку виборців після різкого зростання її рейтингу після оголошення кандидатури.

Вона зуміла покращити свої позиції серед таких груп виборців, як жінки, молодь та латиноамериканські виборці, але ще не заручилася достатньою підтримкою.

Крім того, 28% опитаних американських виборців вважають, що їм потрібно дізнатись більше про Камалу Гарріс, в порівнянні з 9% щодо Трампа. Тільки 25% вважають, що Гарріс може принести реальні зміни, порівняно з 53% для Байдена.

Джерело: Європейська правда

Читайте також