Рекордні показники: експорт України у квітні перевищив довоєнний рівень

Україна досягла рекордних показників експорту

За підсумками квітня 2024 року Україна досягла рекордних показників експорту з часу початку повномасштабного вторгнення Росії. Цю інформацію надала Перший віцепрем'єр-міністр України - міністр економіки України Юлія Свириденко.

За її словами, у квітні експорт склав понад 13 млн тонн, що перевищує показники лютого 2022 року. У грошовому еквіваленті експорт у квітні досяг $3,3 млрд.

"Заходи з відновлення та нарощування експорту, які вживає Уряд України спільно з нашими міжнародними партнерами, дають чудовий результат. За підсумками квітня маємо рекордний з часу широкомасштабного вторгнення росії в Україну обсяг експорту – 13,1 млн тонн", - наголосила Юлія Свириденко.

Міністр економіки також підкреслила важливість нарощування обсягів несировинного експорту в рамках політики "Зроблено в Україні", що разом зі збільшенням виробництва та залученням інвестицій сприятиме розвитку економіки.

За словами Юлії Свириденко, на зростання експорту вплинули такі фактори як відкриття альтернативного морського коридору, програма страхування суден UNITY, розширення пропускної здатності Ліній Солідарності та покращення умов транспортування вантажів залізницею до дунайських портів.

Нагадаємо, що 1 березня було оголошено про розширення Програми доступного страхування суден UNITY, яка тепер покриває не лише перевезення зерна та продовольства, але й усі невійськові вантажі, включаючи метал та контейнерні перевезення.

Зміни в виплатах пенсій

Ми стежимо за змінами в виплатах пенсій. Дізнайтеся, які зміни передбачені у виплатах українцям з травня 2024 року.