Ремонти на АЕС: Галущенко назвав основне завдання енергетиків

Ремонти на АЕС: основне завдання
Ремонти на АЕС: основне завдання

Енергетики активно працюють над скороченням строків ремонтів атомних електростанцій з урахуванням питань ядерної безпеки. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

За його словами, ремонтна кампанія на атомних генераціях розроблена таким чином, щоб всі блоки атомних електростанцій на підконтрольній уряду території працювали протягом всього осінньо-зимового періоду.

«Сьогодні з урахуванням складної ситуації, спричиненої постійними обстрілами та аномальними погодними умовами, ми намагаємося максимально скоротити строки ремонтів, щоб швидше перезавантажити паливо і запустити в роботу блоки, де це можливо, при цьому не загрожуючи ядерній та радіаційній безпеці», - зазначив Галущенко.

Міністр підкреслив, що відновлення роботи додаткового енергоблока на атомній електростанції суттєво впливає на ситуацію в енергосистемі, оскільки більшість блоків мають по 1 ГВт потужності.

Зазначено також, що головним завданням енергетиків є максимальне відновлення генеруючих потужностей до початку опалювального сезону.

Нагадаємо, 17 липня було відновлено роботу енергоблоку на одній з атомних електростанцій.

Крім цього, Україна ініціювала прийняття резолюції «Безпека та захист ядерних об’єктів України, включаючи Запорізьку АЕС» на Генеральній Асамблеї ООН, яка була схвалена. Про це заявив президент Володимир Зеленський і висловив свою подяку партнерам України за спільну роботу у захисті фундаментальних норм міжнародного права та спільних цінностей.

Також варто відзначити, що Державна інспекція енергетичного нагляду України підсилила контроль за операторами системи розподілу електроенергії по всій країні з метою дотримання графіків планових відключень та забезпечення рівномірного розподілу електроенергії серед споживачів.

Читайте також