Режим Путіна тримається, тому Заходу потрібна нова стратегія – WSJ

Згідно зі статтею The Wall Street Journal, режим Путіна стійко тримається, і тому США та їх союзники повинні розробити нову довгострокову стратегію стримування.

Попри спроби Заходу запобігти російському вторгненню в Україну, режим Путіна все ще міцно стоїть. За підрахунками видання, настав час прийти до довгострокової стратегії, яка ще більше посилить тиск на Кремль. Автори статті попереджають, що не можна очікувати, що якісь короткострокові заходи будуть достатні, щоб змусити Путіна припинити війну.

У статті зазначається, що західні лідери вірили в те, що Росія буде переможена, і сподівалися на санкції, українську контрнаступну операцію або надання нового озброєння. Багато хто сподівався на зміну влади в Росії.

В даний час політика стримування передбачає тривалу санкційну політику, дипломатичну ізоляцію Росії, запобігання втручанню Кремля у внутрішні справи США та спрямованість на посилення оборони та стримування союзника НАТО. Це також означає зменшення всіх збитків, завданих війною Путіна, таких як дипломатичні, інформаційні, військові та економічні.

Зауважується, що незважаючи на всі передбачення, Україна витримала російський тиск та закрила на носу десятиліття військової модернізації Росії за менше ніж два роки. Підтримка України у боротьбі та надання їй зброї та боєприпасів є найважливішим та найефективнішим елементом західної стратегії.

У статті також наводяться посилання на інші статті про російсько-український конфлікт, які можна прочитати для отримання додаткової інформації.

Читайте також:

  • Воєнна стратегія на 2024 рік. До чого варто готуватись
  • Україні слід готуватися до дуже серйозного зниження підтримки
  • Захід більше не вірить у відмову Путіна від війни