РФ атакує Дніпропетровщину БпЛА, які оброблені хімічною речовиною? Заява місцевої влади

Фото оброблено хімічними речовинами РФ
Фото оброблено хімічними речовинами РФ

На початку цього тижня поширена інформація про те, що Росія використовує безпілотні літальні апарати, які обробляють невідомою речовиною, що спричиняє хімічні опіки. Однак на думку Сергія Лисака, голови Дніпропетровського обласного управління Організації відновлення та аналізу даних, в області подібних випадків не зафіксовано.

Мережа з'явилася новина про використання ворогом хімічних речовин у безпілотному літальному апараті. Вона викликає опіки при контакті зі шкірою. Мене хотілося б заспокоїти всіх - в нашій області таких випадків не було. Це підтверджує і наше місцеве управління охорони здоров'я.

Сергій Лисак наголошує, що необхідно дотримуватися правил безпеки незалежно від ситуації: "Не треба торкатися підозрілих предметів. Якщо ви помітили такі речі, негайно зверніться до служб екстреної допомоги, зателефонуйте за номерами 101 або 102".

Представник операційно-стратегічного угруповання "Таврія" Дмитро Лиховій також заявив, що окупанти щодня використовують боєприпаси з отруйними речовинами в зоні своєї відповідальності.

Варто зазначити, що російські окупанти на фронтовій лінії в Україні неправомірно використовують заборонену хімічну зброю, зокрема хлорпікрин. Вони сподіваються послабити оборонну здатність українських військ і, можливо, вимушити їх відступити з укріплених позицій.

Читайте також