РФ атакувала Україну північнокорейськими ракетами KN-23: деталі від Повітряних сил

Ракети KN-23 атакують Україну: деталі
Ракети KN-23 атакують Україну: деталі

У ніч на 11 серпня Російська Федерація атакувала Україну чотирма балістичними ракетами KN-23 та 57-ма ударними безпілотниками типу Shahed. За інформацією Повітряних сил ЗСУ, було збито 53 ворожі безпілотники.

«В результаті протиповітряного бою мобільними вогневими групами Сил оборони України, авіацією, зенітними ракетними підрозділами та засобами РЕБ Повітряних сил збито 53 ворожі безпілотники у різних областях України», – повідомили Повітряні сили ЗСУ.

Повітряні сили також повідомили, що окупанти здійснили удар по місту Покровськ на Донеччині з реактивної артилерії.

«Балістичні ракети KN-23, хоч і рідко досягають цілей, що їм призначені, становлять серйозну загрозу для населення. Будьте обережні і зберігайте себе та своїх близьких», – попередив командувач Повітряних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук.

У результаті цієї нічної атаки 11 серпня двоє мирних жителів – батько та його чотирирічна дитина – загинули на Київщині. Їхній будинок був зруйнований та зайнятий пожежею після того, як уламок ракети потрапив в нього.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець відреагував на цю трагедію, заявивши, що світ не повинен мовчати, коли росіяни щодня вбивають невинних людей в Україні.

Також з'явилася інформація, що у ту ж ніч ворог намагався атакувати Київ за допомогою безпілотників та балістичних ракет, схожих на «Іскандер-М» або північнокорейських KN-23, але всі їх приземлені дрони були збиті силами та засобами протиповітряної оборони столиці України.

Читайте також