РФ масово нарощує кількість військ на Запорізькому напрямку – CNN

За даними CNN, Росія зібрала велику армію в Запорізькій області, де українські війська розпочали контрнаступ минулого літа.

Аналітики повідомляють, що у РФ зібралося близько 50 тис. осіб.

«Це відбувається в той момент, коли російські війська намагаються посилити свою перевагу на східному фронті після того, як підняли свій прапор у кількох частинах Авдіївки Донецької області», - йдеться у повідомленні.

Журналісти стверджують, що аналітики не очікують негайного наступу Росії, але можливе захоплення віддалених сіл.

Зазначається, що на півдні вже почалося російське зондування українських ліній, але українська сторона запевняє, що не втратила позицій на Запорізькому напрямку.

У той же час повідомляється, що Росія зазнає значних втрат серед своїх військ.

Загальна ситуація

Наразі триває 726-та доба війни РФ проти України. Протягом доби було 70 бойових зіткнень, ворог завдав 4 ракетних і 52 авіаційних удари, а також 72 обстріли місцевості реактивними системами.

Нещодавно російські окупанти розпочали наступальні операції, намагаючись скористатися весняною відлигою та проблемами з наданням західної допомоги Україні. Проте ці фактори не дають ворогу суттєвих переваг або можливості швидко маневрувати на великих територіях.

Стосовно напрямків наступу росіян, силовики визначили п'ять основних напрямків після «захоплення» Авдіївки на Донеччині.