РФ може затягнути війну ще на роки: експерт спрогнозував тривалість конфлікту

Зображення військових дій на тлі міста
Зображення військових дій на тлі міста

Кремль намагається затягнути війну або заморозити конфлікт - військовий експерт

У ефірі телемарафону військовий експерт, директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко висловив думку, що Кремль буде намагатися затягувати війну якнайдовше або змусити Україну піти на замороження конфлікту.

«Ясне діло, що вони (росіяни, – ред.) будуть намагатися затягувати війну. Вони будуть прагнути навіть замороження конфлікту. Такі умови влаштовують Росію. Чому? Тоді ж постає питання: окей, високої інтенсивності конфлікту немає, тимчасово. Росія окупує якісь території в якихось межах...», – каже експерт.

За словами Мусієнка, вирішальним моментом буде той етап, коли Україна буде близька до вступу в НАТО.

«Якщо такий стан допустити навіть теоретично до 2028-го року. Ми підходимо до моменту вступу України в НАТО. Вони (росіяни, – ред.) ж розуміють, що постане питання: Україну ж треба прийняти всю, в межах міжнародно визнаних кордонів... Тому вони зацікавлені в тому, щоби вкидати оці зараз варіанти про заморозку конфлікту», – підсумував аналітик.

Українська розвідка повідомила про плани російських окупантів щодо наступу у Харківській області. За інформацією розвідки, здача в полон або перехід на бік України є розумною альтернативою для російських військовослужбовців, які перебувають там.

На Харківському напрямку наразі відбуваються важкі бої. Наші оборонці перемістились на більш вигідні позиції для збереження життя та уникнення втрат. Ворог перебуває під постійним вогневим контролем Сил оборони та не має можливості закріпитися.

Читайте також