РФ несерйозно ставиться до переговорів про припинення війни в Україні - розвідка США

США стикаються зі зростаючим хаосом у світі

Згідно з доповіддю розвідки, Сполучені Штати зіштовхуються з "дедалі більш крихким світовим порядком" через конкуренцію між великими державами, транснаціональними проблемами та регіональними конфліктами.

Керівники розвідки висловили своє занепокоєння ставленням Китаю, Росії, Ірану та інших держав до міжнародної системи права, а також до гегемонії США.

"Амбіційний, але стурбований Китай, конфронтаційна Росія, деякі регіональні держави, такі як Іран, і більш дрібні недержавні дійові особи кидають виклик міжнародній системі права, а також верховенству США в ній",
- йдеться у документі.

У звіті також зазначається про можливість ширшого конфлікту у зв'язку з кампанією Ізраїлю проти ХАМАС у Газі.

Керівники розвідки вказують, що Китай надає допомогу Росії в її війні в Україні, зокрема шляхом підтримки промислової бази. Торгівля між Китаєм і РФ зростає з початку війни, а експорт китайських товарів потенційного військового призначення збільшився більш ніж утричі з 2022 року.

Крім того, керівники розвідки попередили про можливість втручання Китаю у вибори в США.

"Пекін може спробувати вплинути на вибори в США у 2024 році, зокрема шляхом позбавлення критиків Китаю та посилення розбіжностей в американському суспільстві",
- попереджається у звіті.

Директор національної розвідки закликала законодавців збільшити військову допомогу Україні, оскільки без неї важко уявити, як країна зможе утримувати відвоювані території.

Джерело: OBOZ.UA