РФ одночасно атакує на чотирьох напрямках: військовий експерт розкрив плани ворога

РФ атакує напрямами: експерт розкрив плани
РФ атакує напрямами: експерт розкрив плани

Найзапекліші бойові зіткнення на фронті

На чотирьох напрямках – Покровському, Торецькому, Краматорському і Курахівському – відбуваються найзапекліші бойові зіткнення. Про це повідомив ексречник Генштабу (2014–2017) Владислав Селезньов. За його словами, противник намагається тиснути скрізь у надії знайти слабку точку в українській обороні. Він використовує залишки своїх ресурсів, передислокуючи їх з інших ділянок фронту. Селезньов зазначив, що немає жодної спокійної ділянки на всій лінії фронту. Ймовірно, РФ поспішає окупувати Донецьку та Луганську області. Він попереджає, що противник намагається обхитрувати українські сили оборони на важливих ділянках фронту.

Атаки з використанням керованих авіаційних бомб

Експерт зазначив, що протягом останніх тижнів росіяни використовують десятки, а то й до сотні керованих авіаційних бомб для ударів по позиціях ЗСУ. Він підкреслив, що польові фортифікації не витримують таких ударів. Щоб створити паритет на полі бою, Сили оборони потребують додаткових сил і засобів протиповітряної та протиракетної оборони.

Наступ російських загарбників

Аналітики DeepState повідомили, що російські загарбники окупували селище Урожайне на Донеччині, а також просунулися біля Олександрополя, Новоселівки Першої та Макіївки. Тривають бої у Залізному та Кліщіївці. За даними Генштабу ЗСУ, ворог активно намагається прорвати українську оборону на кількох напрямках, особливу увагу зосереджуючи на Покровському. Противник намагався прорвати нашу оборону поруч із населеними пунктами Воздвиженка, Новоолександрівка, Калинове, Прогрес, Лозуватське, Новоселівка Перша та Яснобродівка.

Читайте також