РФ поширює фейки про знищення українських літаків. Повітряні сили відреагували

РФ поширює фейки про знищення українських літаків. Повітряні сили відреагували

Російська сторона заявила, що успішно знищила українські літаки на напрямку Дніпропетровська. Однак, речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш закликає громадян довіряти тільки достовірній інформації, тому що ворог використовує підстави для провокацій. За його словами, Україна не розповідає про пошкодження від російських окупантів авіації ЗСУ, щоб вберегтись від ворожих дій.

«Ми маємо розуміти, що ми не можемо повідомляти коли ворог влучає, наприклад, чи то у макет, чи то у справжній літак. Тому що це підігрування ворогу», – зазначив він.

Євлаш закликає громадян довіряти українським Повітряним силам та офіційним джерелам інформації, оскільки ворог активно пропагує різні типи недостовірної інформації та психологічних впливів.

Варто зауважити, що 11 червня російське Міністерство оборони опублікувало відео, де демонструється, як український літак Су-25 було знищено на аеродромі в Дніпропетровській області. Наступного дня росіяни стверджували, що була здійснена атака на стоянку літаків та інфраструктуру авіаційної бази ЗСУ.

Нагадаємо, що українські захисники знищили ворожий літак Су-25.

Читайте також: