РФ використовує для торгівлі з КНР криптовалюту й бартерні угоди - ЗМІ

РФ використовує криптовалюту та бартер в Китаї
РФ використовує криптовалюту та бартер в Китаї

Російські компанії почали використовувати криптовалюту і бартерну торгівлю з Китаєм

У зв'язку зі санкціями західних країн, росіянам ускладнюється проведення розрахунків у торгівлі з Китаєм. Щоб уникнути проблем, деякі компанії вирішили використовувати криптовалюту, а деякі перейшли на бартерну торгівлю.

За даними Bloomberg, принаймні дві найбільші російські компанії, які виробляють метали та не перебувають під санкціями, почали використовувати стейблкоін Tether. У деяких випадках розрахунки з Китаєм здійснюються через Гонконг.

Перехід російських компаній до блокчейну свідчить про довгостроковий вплив санкцій у відповідь на війну.

Торгові компанії, які спеціалізуються на металах і деревині, з початку війни мають проблеми з отриманням платежів за свою продукцію та закупівлю необхідного обладнання та сировини.

Навіть при відсутності санкцій, Китай став основним ринком для багатьох російських товарів. Але фінансові операції все ж ускладнені для російських компаній.

Тим не менш, деякі фірми знайшли інший шлях для здійснення розрахунків. Вони використовують бартерні угоди, де товар обмінюється на товари, що поставляються до Росії, уникнувши транскордонних перевезень.

За допомогою криптовалюти розрахунками у країнах, що перебувають під санкціями, не є незвичайним явищем. Наприклад, угоди з Венесуелою, яка має найбільші запаси нафти, часто здійснюються за допомогою Tether через посередників у Дубаї.

Аналітики вважають, що зростаюча роль криптовалюти в розрахунках свідчить про зміну підходу російського центрального банку до цієї галузі, оскільки раніше Москва розглядала можливість заборони криптовалют у країні.

Джерело: УНН

Читайте також