РФ використовує радянські гармати у війні проти України: звідки їх постачає

РФ використовує радянські гармати у війні проти України
РФ використовує радянські гармати у війні проти України

Російська армія можливо обстрілює українські позиції на Донеччині за допомогою гармати Д-74, яку розробили в Радянському Союзі у кінці 1940-х років. Про це повідомляє видання Business Insider.

За словами видання, гармати Д-74 не повинні були залишатися на озброєнні Росії. Після виготовлення СРСР експортував їх до дружніх країн, таких як В'єтнам і Китай. Раніше вважалося, що всі запаси цієї зброї були передані союзникам.

У матеріалі йдеться, що використання гармати Д-74 у воєнному конфлікті з Україною свідчить про те, що Росія, можливо, імпортує ці гармати або принаймні боєприпаси до них з Північної Кореї.

Business Insider також зазначає, що Росія може намагатися демонструвати свої значні військові ресурси таким чином. Але використання старої радянської зброї вказує на те, що збройне виробництво не встигає за ритмом втрат на полі бою.

Нагадаємо, голова Міністерства оборони Південної Кореї Кім Йон Хен вважає, що існує висока ймовірність того, що військові з Північної Кореї воюють на боці Росії в Україні.

Також у звіті Інституту вивчення війни (ISW) зазначалося, що на війні в Україні беруть участь солдати з Північної Кореї. Частина персоналу також проходить військову підготовку в Росії для можливого розгортання разом з російськими силами.

Як відомо, внаслідок ракетного удару поблизу Донецька 3 жовтня загинули понад 20 військовослужбовців, у тому числі шість офіцерів з Північної Кореї. Ще троє військовослужбовців з Північної Кореї були поранені. Керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко заявив, що присутність північнокорейських військових в Донецькій області пов'язана з використанням росіянами зброї з КНДР.

Читайте також