РФ використовує заборонену зброю, яку застосовувала ще в Донецькому аеропорту

РФ використовує заборонену зброю
РФ використовує заборонену зброю

Російські військові використовують заборонені аерозольні гранати на Харківщині

Російські військові на Харківщині почали використовувати аерозольні гранати К-51, які заборонені Женевською конвенцією, повідомив речник Оперативно-тактичного угрупування військ "Харків" Віталій Саранцев.

За його словами, росіяни намагаються збивати українські FPV-дрони в районі населеного пункту Глибоке, використовуючи мисливську зброю.

«Ще один ганебний факт про окупантів – вони почали вкотре застосовувати аерозольні гранати К-51. Хочу нагадати, що ці гранати – неконвенційна зброя, вони заборонені Женевською конвенцією», – розповів Саранцев.

Він також зазначив, що це не перший раз, коли ворог використовує таку зброю. Росіяни раніше застосовували аерозольні гранати, зокрема, в Донецькому аеропорту.

«Усього було зафіксовано понад 460 випадків застосування цього боєприпасу росіянами за всю 10-річну війну», – заявив речник.

Нагадаємо, російські окупанти також використовують заборонену хімічну зброю, зокрема хлорпікрин, на всій лінії фронту в Україні, щоб послабити здатність українських військ захищати укріплені позиції і навіть змусити їх відступити.

Також варто зазначити, що Росія розпочала наступ на Харківську область на місяць раніше, ніж планувала, через що інші підрозділи російських військ, які повинні були паралельно наступати на Донбасі, не були достатньо підготовлені.

Читайте також