РФ випустила майже 90 ракет та понад 60 «шахедів»: Зеленський повідомив деталі обстрілу

Обстріли російськими загарбниками: відновлюються служби та енергопостачання

У всіх містах, які постраждали від масованих обстрілів росіян, вже працюють необхідні служби, а також триває відновлення енергопостачання. Про це повідомив у своєму зверненні президент України Володимир Зеленський.

“За цю ніч було понад 60 ‘шахедів’ і майже 90 ракет різних типів. Цілі російських терористів світ бачить максимально чітко: електростанції та лінії постачання енергії, гребля ГЕС, звичайні житлові будинки, навіть тролейбус. Росія воює проти звичайного життя людей. Мої співчуття родинам та близьким загиблих від цього терору”, – заявив президент.

Зеленський наголосив, що у всіх постраждалих містах вже працюють необхідні служби, такі як рятувальники, енергетики, обласна та місцева влада, поліцейські, комунальні підприємства, які допомагають населенню. Він також додав, що триває відновлення електричного постачання.

“Відновлювальні роботи тривають по всіх містах, де це необхідно, таких як Харків, Запоріжжя, Сумщина, Полтавщина, Дніпропетровщина, Одещина, Хмельницький та інші”, – повідомив президент.

Зеленський підкреслив, що ракети російських загарбників “не мають затримок, як у пакетів допомоги для нашої держави”.

“У ‘шахедів’ немає нерішучості, як у деяких політиків. Важливо розуміти ціну затримок і відкладених рішень. Системи ‘Петріот’ повинні захищати Харків і Запоріжжя, для цього потрібна протиповітряна оборона, щоб захистити жителів, інфраструктуру, будівлі та греблі”, – зазначив він.

Президент наголосив, що наші партнери – країни, які підтримують Україну, “точно знають, що нам потрібно”. Зеленський знову закликав до прийняття необхідних рішень, оскільки “життя має бути захищене від цих нелюдей з Москви”.

Нагадаємо, що рано вранці 22 березня російські загарбники здійснили масштабний обстріл території України, що призвело до оголошення повітряної тривоги по всій країні.

Внаслідок атаки з різних видів зброї в українських містах пролунали вибухи, зокрема, у Дніпрі, Запоріжжі, Харкові, Хмельницькому та інших. У багатьох містах вимкнули електрику.

Читайте також:

  • Вибиті вікна, потрощені будинки: відео наслідків атаки на Хмельницький
  • Харків під масованим обстрілом: у місті пожежі, немає світла та води