РФ заявила про перехоплення групи бомбардувальників США над Арктикою

Зображення арктичних бомбардувальників США, перехоплених РФ
Зображення арктичних бомбардувальників США, перехоплених РФ

Росія повідомила, що зняла свої винищувачі МіГ-29 і МіГ-31, щоб не допустити перетину кордону на Баренцевому морі в Арктиці американськими бомбардувальниками. За даними Міністерства оборони РФ, російські винищувачі ідентифікували бомбардувальники В-52Н ВПС США та американські бомбардувальники розвернулися поблизу російського кордону.

Раніше цього місяця фінські і шведські винищувачі перехопили два російські військові літаки над Балтійським морем. Швеція є членом НАТО з 2024 року і відповідно до Статуту Альянсу, інші країни повинні допомогти їй захиститися у разі нападу.

10 червня минулого року російський літак порушив повітряний простір Фінляндії. У квітні військово-повітряні сили Швеції заявили, що разом з німецькими винищувачами перехопили російський розвідувальний літак Іл-20. Також Латвія зафіксувала порушення свого повітряного простору російським літаком. Раніше також повідомлялося, що британська авіація перехопила російський літак в Естонії, який пролетів між материковою частиною РФ і Калінінградською областю.

Читайте також