РФ заявляє про просування під Часовим Яром, але змін лінії фронту не було: аналіз ISW

Окупанти намагаються просунутися на декількох напрямках. Під Часовим Яром 12 квітня відбулися позиційні бої, але змін лінії фронту не було. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Українські сили просуваються

12 квітня в районі Кремінної також відбулися обмежені позиційні бої. Ці бої тривали на південь від Кремінної в районі Білогорівки. Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив, що російські сили не проводили жодних штурмів на Лиманському та Куп'янському напрямках.

Російські блогери стверджують, що російські війська трохи просунулися на північний схід від Бахмута, на захід від Золотарівки в напрямку Верхньокам'янського, а також на південний схід від Сіверська в районі Веселого та Виїмки. Також 12 квітня тривали позиційні бої під Спірним та Роздолівкою.

Під Часовим Яром 12 квітня відбулися позиційні бої, але змін лінії фронту не було.

Російські блогери стверджують, що російські війська продовжують просуватися на околиці мікрорайону Канал та до Калинівки від Богданівки (обидва напрямки на північний схід від Часового Яру).

Російські сили нещодавно незначно просунулися на захід від Авдіївки, під час боїв 12 квітня. Геолокаційні кадри, опубліковані 12 квітня, показують, що російські війська також трохи просунулися на північ від Бердичіва та на південь від Уманського. Російські блогери також стверджують, що російські війська просунулися в полях на північ і на південь від Новокалинового, але ISW не підтверджує цю інформацію візуально.

Російські війська також недавно трохи просунулися на південний захід від Донецька, під час боїв 12 квітня. Геолокаційні кадри, опубліковані 10 і 11 квітня, вказують на те, що російські війська трохи просунулися в південно-східну Красногорівку.

Російські блогери стверджують, що російські війська продовжують просуватися на захід у межах Новомихайлівки (на південний захід від Донецька), але ISW не знайшов візуального підтвердження цього твердження.

Російські сили незначно просунулися в районі кордону Донецько-Запорізької області, під час позиційних боїв 12 квітня. Російські блогери стверджують, що російські війська перетнули річку Мокрий Ял та вийшли на південну околицю Урожайного (на південь від Великої Новосілки), але ISW не підтверджує цю інформацію візуально.

12 квітня тривали позиційні бойові дії на заході Запорізької області, але змін на лінії фронту у даному районі не зафіксовано. Позиційні бої відбувалися неподалік Роботиного та Вербового.

На лівому березі Херсонської області, в районі Кринок, також тривали позиційні бої, але змін лінії фронту у даному районі не спостерігалося.