РФ зацікавлена в конфлікті на Балканах: подробиці заяви Північної Македонії

Російська Федерація зацікавлена у підтриманні конфліктів у регіоні Балкан, щоб легше проявляти свій вплив.

Про це заявив голова міністерства закордонних справ Північної Македонії Буяра Османі. Коментуючи загострення у відносинах з Болгарією, Османі назвав Росію "третьою стороною", зацікавленою в поглибленні цього та інших конфліктів на Балканах, передає "Радіо Свобода".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Існує зацікавленість третіх сторін у підтриманні колись заморожених конфліктів у цьому регіоні для того, щоб мати можливість легше здійснювати вплив у нашому регіоні, це вже відомо з давніх часів", пояснив він.

За його словами, останнє загострення між Північною Македонією і Болгарією буде "вітатися багатьма третіми сторонами, які побачать можливість підтримувати перманентний конфлікт у цьому регіоні".

На уточнювальне питання, про які "треті сторони" йдеться, Османі відповів коротко, заявивши, що це Російська Федерація.

Країна-агресорка Росія може спровокувати конфлікт на Балканах, щоб відвернути увагу Заходу від війни в Україні.

Ціллю може бути Республіка Сербська в складі Боснії та Герцеговині, а також північ Республіки Косово. Про це під час засідання Міжнародного економічного форуму в Давосі заявив президент Північної Македонії Стево Пендаровський.

Пендаровський наголосив, що США стануть ключовим гравцем в цій ситуації, адже за його словами, саме Вашингтон надає найбільше військової допомоги для Києва.