РФ застосувала балістику: деталі нічної атаки на Одесу

Російські загарбники атакували Одесу ракетами "Іскандер-М"

У густонаселених районах Одеси прогриміли вибухи від удару трьох балістичних ракет "Іскандер-М". Про це інформував речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш під час телемарафону.

«Як ми бачимо, ворог обрав собі Одесу як ключову ціль. Раніше він вже атакував Харків. Зараз він вдарив по густонаселеним районам Одеси трьома ракетами "Іскандер-М", внаслідок чого є загиблі і постраждалі», - заявив Євлаш.

Нагадаємо, раніше Повітряні сили України попередили про небезпеку застосування балістичного озброєння на півдні країни. Національний телеканал Одеси навіть показав звернення: «Одеса, укриття у надзвичайний стан!». Згодом глава Одеської обласної державної адміністрації Олег Кіпер повідомив про атаку Росії на Одесу за допомогою балістичних ракет. Ця атака вже призвела до загибелі трьох осіб і поранених трьох інших.

Удар по Одесі є не першим. Вечірнього 29 квітня російські окупанти також вдарили ракетою по місту. Внаслідок обстрілу згорів "Палац студентів Одеської юридичної академії", який відомий як "Замок Гаррі Поттера". Також екснародний депутат Сергій Ківалов отримав поранення від російського обстрілу.

Згодом стало відомо, що в результаті ракетного удару по набережній Одеси 29 квітня загинуло п'ятеро людей. Борис Васильєв, проректор Міжнародного гуманітарного університету, також став жертвою атаки росіян.