Річку Сейм забруднили у Росії: Міндовкілля розкрило деталі

Забруднена Сейм у Росії
Забруднена Сейм у Росії

Річка Сейм була забруднена на території Росії, але не відомо чи було це умисним або випадковим забрудненням. Про це повідомив Олександр Краснолуцький, перший заступник міністра захисту довкілля України, під час телемарафону.

За його словами, річка Сейм повністю забруднена, але аналізи показують виявлення лише органічних речовин, не було виявлено хімічних або токсичних речовин.

Експерти вважають, що забруднення сталося через дії певного заводу. Наразі йдуть заходи щодо його локалізації.

«Така кількість органічної речовини, яку ми виявили, може бути спричинена спиртзаводом або іншим заводом на території Росії», - уточнив заступник міністра.

Лабораторні аналізи показали, що вода містить багато органічних речовин, тому важко передбачити, скільки часу займе очищення річки.

«Органічні речовини, що потрапили до води, споживають кисень, у результаті чого вода містить дуже мало кисню. Це призводить до загибелі водних ресурсів і риби», - пояснив представник Міністерства захисту довкілля.

Нагадаємо, експерти вже проводять заходи з локалізації органічного забруднення на річці Десна у Чернігівській області, яке надійшло з річки Сейм. Про це повідомлено Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України.

Як зазначалося раніше, з 14 серпня по берегах річки Сейм в Сумській та Чернігівській областях було зафіксовано масове вимирання риби та забруднення води. Місцевим жителям заборонено купатися у річці, а Державною екологічною інспекцією та Державним агентством рибного господарства припускають, що брудна вода у Сейм потрапила з Курщини.

Читайте також