Різко збільшився обсяг відключень електроенергії: названо причину

Обсяг відключень електроенергії збільшився - причина
Обсяг відключень електроенергії збільшився - причина
Блок Південноукраїнської атомної електростанції вийшов із ладу. Через це відучора в Україні різко збільшився обсяг відключень електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко з покликанням на два неназвані джерела.

Знов аварія на Південноукраїнський АЕС. Дві зайві черги відключень від Укренерго сьогодні (заява з’явилася о 23:17 3 вересня, – «Главком»), бо енергоблок на 600 МВт знизив видачу. Скоріш за все, наступного тижня піде в ремонт», – йдеться в повідомленні.

Олександр Харченко відкликав свої прогнози про нормалізацію постачання електроенергії. Високовольтні мережі поступово відновлюються, але «сюрпризи від Енергоатому передбачати поки не вдається».

3 вересня у Києві та 14 областях вже були аварійні відключення електроенергії. Графіки відключень змінювалися кілька разів цього дня.

Раніше радник прем'єр-міністра України, член Наглядової ради «Укренерго» Юрій Бойко заявив, що ще зарано говорити про наслідки масованої атаки на енергосистему, яка сталася 26 серпня, щодо майбутніх відключень електроенергії. Плани з підготовки до зими також треба коригувати.

Президент Зеленський наголосив, що захист енергооб'єктів України розробляється на різних рівнях. Він підкреслив важливість збереження деталей захисту в таємниці від ворога. Глава держави зазначив, що не любить енергопіару і не допустить розголошення цілей атаки ворога.

Читайте також