РНБО прокоментувала висловлювання про «мир» від блогерів після удару по «Охматдиту»

Представник РНБО висловлює свою позицію
Представник РНБО висловлює свою позицію

Росія поширює тези про нібито неготовність української влади до мирних переговорів

За інформацією керівника Центру протидії дезінформації при РНБО Андрія Коваленка, Росія почала інформаційну кампанію ще кілька місяців тому. Вони поширювали тезу про таємні переговори між Росією та Україною через своїх контрольованих "експертів". Цю тезу почали поширювати блогери-мільйонники на YouTube, відтак появилися конспірологічні теорії. Цей наратив став поширюватись серед частини суспільства, яка втомлена від війни і хоче швидкого закінчення конфлікту, але на умовах Росії.

Згідно з Коваленком, деякі українські блогери безвідповідально поширюють меседжі росіян і не мають достатньо історичних знань. Росія розпочала операцію через своїх контрольованих агентів впливу, а українські блогери стали поширювачами цього наративу. Однак, кожен випадок потрібно вивчати окремо і деяким блогерам пояснюють їх помилки у розумінні ситуації, яка відбувається.

Варто зазначити, що після удару по "Охматдиту" 8 липня, деякі українські блогери почали поширювати російські тези про необхідність перемовин з РФ. Нагадаємо, що унаслідок цього удару були пошкоджені дитяча лікарня "Охматдит" та інші об'єкти в Україні.

Читайте також