Роковини ракетного удару по Кременчуку: містяни вшанували пам'ять жертв трагедії

Роковини ракетного удару по Кременчуку: містяни вшанували пам'ять жертв трагедії

Вшанування пам'яті жертв терористичного акту в Кременчуці

Сьогодні, 27 червня, в Кременчуці, на майданчику біля колишнього ТЦ "Амстор" відбулось урочисте вшанування пам'яті жертв трагедії, що сталася два роки тому. Цей терористичний акт був здійснений Росією. Про це повідомляють у Полтавській обласній адміністрації.

У результаті ракетного удару загинуло 22 людини, а понад 100 отримали поранення. Торговельний центр був повністю зруйнований.

Присутні вшанували пам'ять жертв і всіх, хто загинув внаслідок російської військової агресії, моментом мовчання.

Митрополит Полтавський і Кременчуцький Федір провів панахиду за загиблими. Також квіти пам'яті були покладені в сквері, створеному в пам'ять про трагедію.

27 червня 2022 року о 15:51 російські війська вдарили торговий центр "Амстор" міста Кременчук Полтавської області за допомогою надзвукової протикорабельної ракети Х-22. Внаслідок цього нападу загинуло 22 людини і ще понад 100 постраждали.

Російські загарбники намірено здійснили цей терористичний акт і потім розповсюджували вигадані історії про "бази НАТО, найманців та нацистів". Про це свідчать записи з камер відеоспостереження.

Володимир Зеленський вважав цей удар по ТЦ "Амстор" одним з найзухваліших терактів в історії Європи.

Позаминулого року російські війська здійснили ракетний удар по Кременчуку Полтавської області. Одна з ракет потрапила в торгово-розважальний центр, в результаті чого були загиблі і поранені.

Читайте також: