Росія формує війська для наступу на Харків: в ISW оцінили ймовірність захоплення міста

Росія формує Північне угруповання військ для дій на Бєлгородсько-Харківському напрямку. За дослідженнями аналітиків, Кремль не має достатніх сил для захоплення Харкова або Сум. Відповідно до українського військового оглядача, росіяни продовжують перекидати до складу угруповання новостворені військові частини з Ленінградського військового округу.

Наразі росіяни перекинули до складу угруповання особовий склад і техніку мотострілецького полку та окремої мотострілецької бригади. Ці війська розташовуються в ізольованих районах Курської області та згодом маршрутізуються до Бєлгородської області.

За словами експерта, росіяни, ймовірно, можуть спробувати обмежені наступальні дії або рейди на територію Харківської та Сумської областей. Проте в Інституті вивчення війни підкреслюють, що російським військовим не вистачає сил для захоплення Харкова.

Російські наступальні операції на Харків та Суми відволікають війська оборони від інших ділянок фронту. За даними Інституту вивчення війни, Україні необхідно перехопити ініціативу на полі бою після отримання військової допомоги від США.

Читайте також:

  • ISW озвучив головну ціль Росії в Україні на 2024 рік
  • Харків під ударом авіації загарбників: поранень зазнали 10 містян