Росія готується до удару по Кримському мосту? Несподіваний хід від окупантів

Російські війська виявили незвичайну активність
Російські війська виявили незвичайну активність

Автобуси, які їдуть з Москви до окупованого Криму, більше не проходять через Керченський міст. Тепер вони їздять через Донецьку та Запорізьку області, уникнувши таким чином можливого обстрілу моста. Про це повідомив пасажир, який подорожував автобусом до Криму.

Він розповів, що замовив квиток на маршрут, думаючи, що автобус пройде через Керченський міст. Проте, перед посадкою йому сказали, що маршрут змінили з огляду на загрозу обстрілу.

Також співрозмовник розповів, що у автобусі було кілька пасажирів з українськими паспортами, яких перевіряли тривалий час на пункті пропуску Чонгар та біля Маріуполя.

Загалом, поїздка зайняла близько двох годин більше, ніж прямий шлях через місто.

Нагадаємо, що Військово-морські сили пояснили, як знищення Кримського мосту вплине на хід війни.

У ніч на 30 травня Сили оборони України завдали удару ракетами Atacms по Керченській поромній переправі.

Загарбники використовували переправу для підтримки своїх військ в окупованому Криму. Генштаб повідомив, що об'єкт був захищений сучасними російськими засобами ППО, проте ракети, які були на озброєнні вже понад 20 років, легко подолали протиповітряний щит.

Також відомо, що Росія стягнула вісім барж до Кримського мосту, як захист від можливих пошкоджень.

Україна зуміла потопити або серйозно пошкодити більше десятка російських військових кораблів, які перебували на Чорноморському флоті в окупованому Криму протягом 27 місяців. Це становить приблизно третину всього флоту.

Читайте також