Росія хоче використати ситуацію в Ізраїлі проти України - ISW

Росія планує скористатися нападом бойовиків ХАМАС на Ізраїль для своїх інформаційних операцій. Ці операції спрямовані на те, щоб зменшити підтримку та увагу, яку США й Захід приділяють Україні.

Зокрема, в Росії вже звинуватили Захід у зневагу до конфліктів на Близькому Сході на користь підтримки України. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Також в Росії заявили, що міжнародне співтовариство незабаром перестане звертати увагу на Україну.

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв зазначив, що США та їх союзники повинні займатися роботою над мирним врегулюванням конфлікту між Палестиною та Ізраїлем, а не втручатися в справи Росії та надавати військову допомогу Україні.

Міністерство закордонних справ РФ також звинуватило Захід у блокуванні зусиль "квартету" Росії, США, Євросоюзу та ООН, що призвело до ескалації насильства в Ізраїлі.

Крім того, російські пропагандисти заявили, що Росія виграє від ескалації насильства в Ізраїлі, оскільки увага світу тимчасово відвертається від України і зосереджується на "гасінні вічного вогню" на Близькому Сході.

У відповідь на атаку бойовиків ХАМАС на територію Ізраїлю, ізраїльські війська розпочали операцію "Залізні мечі" проти угруповання ХАМАС у Секторі Газа.

7 жовтня бойовики ХАМАС провели масовану ракетну атаку на Ізраїль. Це призвело до пожеж, загиблих та поранених у містах Ізраїлю.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR