Росія, Іран та Китай можуть використати ШІ для впливу на вибори в США - ЗМІ

Зображення людей на виборчому майданчику
Зображення людей на виборчому майданчику

Росія, Іран і Китай можуть використати штучний інтелект для впливу на президентські вибори у США, за даними Міністерства внутрішньої безпеки

Згідно з оцінкою загроз США, Росія, Іран та Китай становлять зростаючу загрозу для президентських виборів у США, де вони намагаються вплинути на результати за допомогою штучного інтелекту. Даний висновок був зроблений Міністерством внутрішньої безпеки із звіту, опублікованого агентством Reuters.

Російські "агенти впливу" посилювали інформаційну кампанію, зокрема поширюючи історії про мігрантів, які в'їжджають до США, з метою створення напруженості і ворожнечі. Вони також використовували генеративний штучний інтелект для створення підроблених американських ЗМІ.
Іранські суб'єкти посилювали свої зусилля щодо надання іноземного впливу. Вони навіть видали себе за активістів в інтернеті для посилення протестів через конфлікт у Газі.

Звіт Міністерства внутрішньої безпеки також передбачає, що Росія, Іран і Китай використовуватимуть різні методи для пошуку можливостей підірвати довіру до демократичних інститутів США та соціальну згуртованість країни.

Згідно зі звітом, внутрішні екстремісти також становлять серйозну загрозу для виборів. Кандидат у президенти Дональд Трамп вже був об'єктом двох можливих замахів.

Звіт стверджує, що внутрішні екстремісти можуть спробувати насильницькі дії з метою посіяти страх серед виборців, кандидатів та працівників виборчих комісій і зірвати виборчий процес.

Особливо небезпечними є одиночні злочинці або невеликі осередки, мотивовані расовими, релігійними або антиурядовими поглядами.

Читайте також