Росія має дуже багато бомб вагою 1,5 тонни, здатних зносити дев’ятиповерхівки – Повітряні сили

Росія має дуже багато бомб вагою 1,5 тонни, здатних зносити дев’ятиповерхівки – Повітряні сили

Країна-агресор Росія має надзвичайно багато потужних бомб - речник командування Повітряних сил

Країна-агресор Росія має велику кількість бомб вагою 1500 кг, які можуть зруйнувати житлові будинки. РФ використовує ці бомби, щоб ослабити українські системи протиповітряної оборони, повідомив Ілля Євлаш, речник командування Повітряних сил. Він зазначив, що ці бомби здатні зруйнувати навіть дев'ятиповерхові будинки.

Україна потребує сучасних західних систем захисту

Головним завданням українських військ є боротьба з російськими літальними апаратами, що несуть ці бомби - винищувачами Су-34 та Су-35. Речник відзначив, що для виконання цих завдань Україні необхідні сучасні західні системи. Водночас він підкреслив необхідність більшого постачання захисного обладнання.

Україна готова відповідати на обстріли крилатими ракетами

Євлаш заявив, що українські протиповітряні оборонні підрозділи вже успішно знищили багато крилатих ракет типу "Калібр" і володіють великою ефективністю у боротьбі з ними. Він також зазначив, що для ефективного збиття цих ракет потрібна велика кількість систем протиповітряної оборони.

Іран постачає Росії комплектуючі для дронів-камікадзе

Начальниця пресцентру Сил оборони півдня України повідомила, що Росія отримує комплектуючі для дронів-камікадзе типу Shahed з Ірану. Ці деталі доставляються до Москви через нові рейси. Ворог також збирає готові предмети ураження на своїй території.

Міжнародна реакція на передачу іранських ракет Росії

Країни "Великої сімки" попередили Іран про наслідки у разі постачання ракет РФ. Лідери цих країн закликали Іран не постачати зброю Росії, оскільки це сприяло б дестабілізації регіону та підтримці російської війни в Україні. Сполучені Штати Америки поки не підтверджують інформацію про передачу Росії ракет Іраном, але запевнили, що в разі підтвердження цього факту будуть вжиті швидкі та суворі заходи з боку міжнародного співтовариства, включаючи розгляд питання в Раді безпеки ООН.